feestdagen en vooruitzicht 2020

Gepubliceerd op 14 december 2019 om 22:56

Het jaar 2019 zit er bijna op. Erik en Kirsten kunnen terugkijken op een bijzonder en mooi jaar. 

We hebben leuke nieuwe honden mogen verwelkomen binnen de groepen. Daar zijn we heel erg blij mee. Honden zijn met pensioen gegaan vanwege leeftijd of omdat baasjes zelf met hun hond op pad kunnen. Dat is natuurlijk altijd een groot feest.

Sinds mei jl mogen we ook gebruik maken van een omheind stuk bos waar honden die bijvoorbeeld jacht instinct hebben (achter wild aan gaan of achter paarden, fietsers en MTB ers) ook veilig kunnen loslopen.  

Nog één week werken en dan gaan Erik en Kirsten samen met Sjef genieten van twee vrije weken. Er samen op uit naar Duitsland. Het is voor ons een favoriet vakantie land. Naast dat we even heerlijk gaan bijkomen heeft het nog een ander voordeel. Sjef is inmiddels 13 jaar en hij vindt vuurwerk nu wat minder fijn. Doordat zijn ogen en gehoor wat achteruit gaat kan hij de prikkels van vuurwerk niet optimaal meer verwerken waardoor hij het minder prettig vindt. In de kleine plaatsjes, en wat onze voorkeur heeft een huisje buiten een plaatsje, is er geen vuurwerk. Dit heeft als bijkomend voordeel dat Sjef het nog beter naar zijn  zin heeft. 

Kirsten heeft dit jaar ook haar opleiding hondentrainer afgerond en kan u ook helpen bij opvoeding en trainingsvraagstukken. Dit 1 op 1 op plekken waar u met uw hond hulp en advies bij zou kunnen gebruiken. Daarnaast is Kirsten in september ook begonnen met de opleiding aan Annorlunda Kynologisch Kennisinstituut. Een pittige en ook super leuke opleiding. In de toekomst kan Kirsten ook u daarbij hulp bieden. 

In 2020 kunnen we vaker gebruik gaan maken van een omheind stuk bos zodat wij nog meer honden een ontspannen wandeling kunnen geven die anders niet met een hondenuitlaatservice mee zouden kunnen lopen.

Dan nog een paar tips voor de feestdagen voor uw hond.

  1. Chocolade: Pure chocolade is niet goed voor honden, het is zelfs giftig. Let er dus op als uw hond het heerlijk vindt eetbaars te pakken dat u chocolade opbergt buiten het bereik van uw hond.
  2. Hou uw hond tijdens de wandelingen, met name tussen kerst tot en met 2 januari aan de lijn uit. Als uw hond schikt van vuurwerk en loopt weg.... Daar willen we natuurlijk niet aan denken. Laat met oud en nieuw uw deuren niet openstaan. Ook dit voorkomt weglopen van uw hond als hij/zij ergens van schikt.
  3. Laat uw hond op oudjaarsdag meerdere keren kort uit. Voor het laatst rond 22.00 uur.
  4. Uw hond steun bieden tijdens het afsteken van vuurwerk mag, ik zou zeggen moet. U ben als baasje zijn/haar veilige haven. Geef uw hond wat leuks te doen als er vuurwerk wat afgestoken. Denk hierbij aan een goed gevulde kong, of een zoekspelletje waarbij  uw hond snoepjes kan vinden. 

Wij wensen u alvast hele fijne feestdagen toe en we zien u volgend jaar weer. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.