Je pup of jonge hond opvoeden is geweldig en heeft ook zijn uitdagingen. Het is een geweldig reis om je hond te leren kennen, de taal van je hond te leren spreken, een connectie op te bouwen en er zullen momenten zijn waarop jij je hond achter het behang kan plakken.

In het opvoeden van je hond zul je vragen hebben over hoe je met je hond en het gedrag om kan gaan. Specifieke vragen die bij jou en jou hond horen.

Kirsten kan jou en je hond individueel begeleiden in eigen omgeving. De connectiemethode®, die ontwikkeld is door Geert de Bolster, is de basis waarop Kirsten werkt. t. Het is een natuurlijke manier van je hond opvoeden. 

Door te kijken naar je hond, open te staan en te leren hoe je hond communiceert en hoe jij met op vriendelijke wijze met je hond communiceren kan, kun jij door vriendelijk leiderschap je hond in alle situaties coachen. 

Vanuit de connectie methode is je hond perfect zoals hij of zij is. Je hond jou steun, begeleiding en leiderschap nodig om met moeilijke situaties om te gaan. 

Om je hond te begrijpen staan 3 vragen centraal: 

  1. Hoe gaat het me jou? Als baasje kijk, luister en voel je met medeleven en aandacht zonder te oordelen om te begrijpen hoe het me je hond gaat. Dit kun je zien aan de lichaamstaal en gedrag van je hond. 
  2. Wat wil je? Deze vraag gaat over wat jou hond op dit moment nodig heeft. Heeft je hond eten of drinken nodig. Of heeft jou hond rust nodig of wil hij alleen gelaten worden. Op het moment dat jou hond het moeilijk heeft en probleem gedrag vertoond is het belangrijk om te voldoen aan veiligheid en te voldoen aan wat je hond op dat moment wil.
  3. Wat heb je nodig?  Ieder hond heeft zorg nodig. Jou hond is niet niet instaat om een zelfstandig leven te leiden. Om je een zo zelfstandig mogelijk leven te laten leiden waarin je hond zich veilig voelt en vreugde ervaart, en weet om te gaan met angst, stress en frustratie is het belangrijk dat jij je hem constructieve gewoonte strategiën leert. Jou hond zal altijd jou zorg nodig hebben. Zeker als bij negatieve gevoelens die ervoor zorgen dat je hond probleem gedrag vertoont. Zodra je jij hond in deze basis behoefte kan voldoen kunnen we op positieve manier gaan bijdrage om positieve gevoelens te ontwikkelen. Deze positieve emoties zullen op hun beurt reactief en emotioneel gedrag veranderen in constructieve zelfzorg. 

 

Diensten

Je krijgt een pup in huis. Dat is geweldig. Een onbeschreven blad. Een pup heb je van alles te leren en kennis te laten maken met de wereld. Er zullen heel wat vragen op je pad kunnen komen zoals:

  • HOe kan ik mijn pup begeleiden in het zindelijk worden;
  • Hoe begeleid ik mijn hond met alleen thuis leren zijn;
  • Aan de lijn leren lopen; enz

 

Vanaf 6 tot 8 maanden verandert jou hond van een pup naar een jonge puber hond. Een periode waarop het lijkt dat alles wat je van je pup kent verandert. De hormonen gaan opspelen en het lijkt alsof je niet meer weer luisteren. 

Ook deze fase brengt weer nieuwe vragen met zich mee waar je begeleiding bij gebruiken kan.

 

 

Via het Contactformulier  kun je contact opnemen als je vragen hebt over het traject. Deze beantwoord kirsten graag. Als je wilt inschrijven voor hondencoaching dan kun je het Aanmeldformulier Hondencoaching De afspraken die gemaakt zijn worden in een bevestigingsformulier met factuur naar je gemaild. Zodra de bevestiging akkoord is en de factuur betaald is, kunnen maken we een afspraak om het traject te starten. 

Bij de eerste sessie gaan we in kaart brengen waar jullie vragen liggen en welke oefeningen jullie willen leren. Je kunt vragen stellen waar je tegen aan loopt.

Tarieven

Snuffel basis coaching. Intake en 4 coachingmomenten € 219,00
Snuffel Plus coaching. Intake en 6 coachingsmomenten € 299,00
Extra Coaching € 50,00