Hondenuitlaatservice Snuffel wandelt van maandag tot en met vrijdag met een groep honden in het bos.

De roedel bestaat uit sociale honden die worden vervoert in een Nissan NV 200 bus voorzien van benche's  en ventilatie. Erik en Kirsten wandelen van maandag tot en met donderdag ieder twee roedels per dag en op de vrijdag 2 ochtend groepen en 1 middag groep. Uw hond wandelt zoveel mogelijk vast met Erik of Kirsten Nieswaag mee. Zo leren wij uw hond goed kennen en ontstaat een goede vertrouwensband tussen uw hond en ons. Wij beschikken over een vergunning waarmee we met een roedel honden in het bos mogen lopen en tevens hebben we van maandag tot en met donderdagmiddag de beschikking over een omheind stuk bos. Zo kunnen we iedere hond een goede plek binnen een voor de hond prettige roedel geven. Ook honden die vanwege jagen niet in het bos los kunnen, mogen mee naar het omheinde stuk bos om zo toch zijn energie kwijt te kunnen.

Met Hondenservice Snuffel wandelen alleen sociale honden mee. Dit betekent dat de hond geen agressie vertoond naar ons, andere honden of mensen die passeren. 

 

Wanneer mag een hond mee:

 1. De hond moet minimaal 8 maanden oud zijn om mee te mogen met de groep;
 2. Een teefje die gecastreerd zijn mogen mee;
 3. Uw hond dient volledig ingeënt zijn volgens het reguliere entschema
 4. Uw mag niet jagen op wild of achter fietsers, hardlopers of paarden aangaan. 
 5. Luisteren is natuurlijk heel belangrijk.
 6. Geen agressie vertoont naar mensen en hun roedelgenoten. 

Op dit moment nemen wij geen ongecastreerde reuen jonger dan 2 jaar aan en honden jongen dan 2 jaar. Dit om de balans in de groep te bewaren. Ongecaastreerde reuen zijn wel welkom.

Wandelgebieden

Met de groep wordt er gewandeld in het bos waar de honden los mogen lopen. Hier hebben we een vergunning voor. Tijdens de wandeling mogen de honden met elkaar spelen, rennen, rollen of gewoon zijn of haar gang gaan. 

De gebieden waar wij met de honden lopen zijn:

 1. Zeisterbos/kozakkenput;
 2. De Franse Put;
 3. Hoog Moersbergen;
 4. De Donderberg;
 5. Speciaal omheind stuk bos allen voor hondenuitlaatservice's        (6 hectare bos)

 Het omheinde stuk bos is perfect voor honden die jagen op wild, of achter paarden, atb-ers en hardlopers aangaan. Zo kan iedere hond een veilige plek vinden en een uur lang genieten van een wandeling.

Wij zijn in het bezit van een vergunning om in de bossen, waar honden mogen loslopen, van het Utrechts Landschap en Staatsbosbeheer te mogen lopen.  Aan het einde van de wandeling worden de honden aangelijnd voor we de parkeerplaats op gaan. Tijdens de wandeling draagt uw hond een halsband met labels waar de naam van de uitlaatservice en het telefoonnummer van uitlaatservice Snuffel. De honden mogen loslopen tijdens een wandeling van een uur, tenzij anders is afgesproken. Het kan zijn dat in verband met warmte, extreme kou, storm of onweer ingekort wordt zodat we de veiligheid en welzijn van uw hond kunnen blijven waarborgen. Na de wandeling krijgen de honden water en worden weer naar huis gebracht.

wandeling Prijs
kenissmakingswandeling Gratis
Kennismakingswandling Gratis
Groepswandeling van een uur op werkdagen € 11,50
Solo wandeling van een half uur. Alleen in het weekend € 17,00
Solowandeling van een uur. Alleen in het weekend. € 25,00
Groepswandeling tweede hond of meer honden van zelfde eigenaar € 7,00

Alle prijzen zijn inclusief BTW. De facturering vindt achteraf plaats.

Met ingang van 1 mei 2020 zal Hondenservice voor de uitlaatservice gebruik gaan maken van speciaal software van Doggydoggy.nl. Hiermee kunt u als klant zelf wandelingen inplannen, of wandelingen afzeggen. De factuur krijgt u per mail toegestuurd die u door middel een ideal link kunt betalen.